Lumion Support Center

Support for unlicensed users => Post here if you can't find your License Key => Topic started by: cerise on April 17, 2012, 06:49:29 pm

Title: how to stop animation temporaly
Post by: cerise on April 17, 2012, 06:49:29 pm
hi,
is a way to stop the animation after importing fbx object to apply lumion materials?
thanks
Title: Re: how to stop animation temporaly
Post by: Morten on April 17, 2012, 07:33:23 pm
Not at the moment. Imported animations currently loop forever.
Title: Re: how to stop animation temporaly
Post by: Ecuadorian on April 17, 2012, 10:07:11 pm
It would also be cool to have a way to temporarily pause all animated Lumion objects, like water jets, people, birds, etc, while in build mode.
Title: Re: how to stop animation temporaly
Post by: Morten on April 18, 2012, 01:51:28 pm
Thanks for your suggestion, Miguel. Would you mind posting this in the Wish List section as well, so that it will be read by the right people?
Title: Re: how to stop animation temporaly
Post by: KevanP on August 07, 2012, 07:38:03 pm
hey guys, I'm new to lumion and have been toying with the free version. I'm trying to put together a video with animation of a transport truck coming in, dropping something off and then leaving, I can't seem to get the truck to stay in one place for 10 secs or so before leaving. I placed two key frames in the same location just 10 secs apart, he kinda just floats around during that interval. is it possible to make him stay put for a little while? Thanks.
Title: Re: how to stop animation temporaly
Post by: Morten on August 08, 2012, 11:16:58 am
Hi KevanP, I assume you're using an Advanced Animation effect? If so, have you tried to add more keyframes between the current "stay put" keyframes?
Title: Re: how to stop animation temporaly
Post by: Nico RVArq.com on August 08, 2012, 01:03:08 pm
Cerise, I think that you can Import FBX with animation, but without select the box "IMPORT ANIMATIONS" so, you can assign all the materials without going crazy, and then, RELOAD the model.
Note that Lumion remember the last import if it is with or without animation, then you must first import again the FBX animation assigning the box, and place another name, then delete that model import with animation and then do the reload to the first model imported without animation.
This are part of some Lumion tickles!  ;)

I've done recently and it works, you will notice is that the textures might not respect the scale, but to rectify a matter of seconds.

U2 with or without you (http://www.youtube.com/watch?v=V5M0Fe7gWyY#)