Lumion Support Center

Support for Trial versions of Lumion => Click here if you are using 'Lumion Trial' => Topic started by: lbourdo on February 13, 2012, 03:38:58 pm

Title: Exporting Video animation not working?
Post by: lbourdo on February 13, 2012, 03:38:58 pm
Hello there,

I setup my video to export on Friday and it originally said 4.5 hours left, however when I came in this morning it said 139,000 hours remaining!  Now it dropped back down to 4h43m left.

Any idea why this didn't export?

Thanks,
Lorne
Title: Re: Exporting Video animation not working?
Post by: Morten on February 13, 2012, 03:46:08 pm
Lumion can only render if the Lumion window is active, so perhaps your screensaver or the energy saving features in Windows paused the rendering process?
Title: Re: Exporting Video animation not working?
Post by: lbourdo on February 13, 2012, 04:13:40 pm
That could be it.  Perhaps that's why this morning it hasn't moved from 4h43m!

So should I just have my display go to sleep overnight and turn off screensaver and power saving mode?

Thanks Morten.
Lorne
Title: Re: Exporting Video animation not working?
Post by: Morten on February 13, 2012, 04:38:40 pm
Yes, although there could of course be something else which interrupts the rendering process.
Title: Re: Exporting Video animation not working?
Post by: lbourdo on February 13, 2012, 04:42:54 pm
Well I'll give it a shot tonight.

Thanks,
Lorne
Title: Re: Exporting Video animation not working?
Post by: Morten on February 13, 2012, 05:00:05 pm
Yeah, it's probably best to stick around for a few minutes, until you're sure that it won't be interrupted by other Windows processes :)
Title: Re: Exporting Video animation not working?
Post by: peterm on February 13, 2012, 10:34:38 pm
Also make sure you turn off any Windows Updates (if you allow them), otherwise you could end up having the system rebooted during a render and loose everything (and think it was Lumion crashing  ::) ).