Author Topic: Trees Not Showing UP  (Read 1735 times)

natosha

    Reputation: 1
Trees Not Showing UP
« on: March 03, 2012, 03:04:52 am »
March 03, 2012, 03:04:52 am
Hi All! This is my first post. I am new to Lumion, but excited about the awesomeness!!

I am having a problem just placing trees into a new model that I just imported from Sketchup. I have been able to place trees in other models in the past.

I found this thread with a similar problem from 2011. http://lumion3d.com/forum/index.php?topic=1244.15

I will have to have the company install the 32 bit version, and my deadline can't wait that long. Is there a solution for the problem of placing trees?

Graphics Card: Nvidia Quadro FX 3800M
i7 Windows 7 64 bit  8 GB RAM (Physical) 1 GB RAM (graphics)

Any suggestions would be a lifesaver!!!

kais Jacob

    Reputation: 20
Re: Trees Not Showing UP
« Reply #1 on: March 03, 2012, 07:56:19 am »
March 03, 2012, 07:56:19 am
You are in the position of the critical
http://www.videocardbenchmark.net/gpu.php?gpu=Quadro+FX+3800
Try to update GPU  drivers

Re: Trees Not Showing UP
« Reply #2 on: March 03, 2012, 08:29:46 am »
March 03, 2012, 08:29:46 am
I am having a problem just placing trees into a new model that I just imported from Sketchup. I have been able to place trees in other models in the past.

There's no need to install the 32-bit version of Lumion - the bug in that thread is very old and was fixed ages ago.

Which version of Lumion are you using? 2.1 Build 4?

natosha

    Reputation: 1
Re: Trees Not Showing UP
« Reply #3 on: March 03, 2012, 11:11:44 am »
March 03, 2012, 11:11:44 am
I actually got it to work!

The model in SketchUp was away from the origin (original position in case I needed to bring in any other linework). I moved it all back to 0,0,0 and that fixed my problem. I exported it out again and brought it into Lumion and was able to place in trees. Thought I would share my solution in case someone else has this problem in the future.

Thanks a ton for the help on a late Friday hour. I am looking forward to joining the community.

kais Jacob, thanks for the suggestion. I will update just in case I run into any other issues with it.

Morten, yes, we just installed it on my computer, so I should have the newest release (as of 2 weeks ago).


Re: Trees Not Showing UP
« Reply #4 on: March 03, 2012, 02:50:56 pm »
March 03, 2012, 02:50:56 pm
Aah yes, Lumion limits the area that you can place models in. There's more information here:
http://lumion3d.com/forum/index.php?topic=3522.msg22326#msg22326

By the way, a new version was released yesterday (2.1 Build 4):
http://lumion3d.com/forum/index.php?topic=3174.msg22290#msg22290

natosha

    Reputation: 1
Re: Trees Not Showing UP
« Reply #5 on: March 03, 2012, 04:57:54 pm »
March 03, 2012, 04:57:54 pm
Cool! I will take a look at that link and have our IS guys download the latest version for me, too.

Thanks so much for your help!