Author Topic: Plants and trees not moving in animation  (Read 3021 times)

aidanacker

    Reputation: 0
Plants and trees not moving in animation
« on: October 15, 2012, 07:00:49 pm »
October 15, 2012, 07:00:49 pm
Right now, all my plants and trees blow in the wind while I am in editing mode.  However, when I create a movie they do not move, instead staying still like hard objects.  However, my people are animated.

This is on Lumion Pro 2.5.

I am not sure if this is not yet a feature, or if I need to enable it somehow.  Any help would be appreciated.  Thanks!

Re: Plants and trees not moving in animation
« Reply #1 on: October 16, 2012, 03:25:39 pm »
October 16, 2012, 03:25:39 pm
Hi aidanacker, can you zip + upload your scene so that it's ready to render the clip on my PC?

The scene files are located in My Documents/Lumion 2/Scenes.

I don't need any of your imported files in the Library folder since the problem only affects trees from the built-in Model Library in Lumion.
IMPORTANT: Please do not send private messages and emails to members of staff - unless we specifically ask you to send us sensitive information, for example License Keys.

aidanacker

    Reputation: 0
Re: Plants and trees not moving in animation
« Reply #2 on: October 16, 2012, 03:59:22 pm »
October 16, 2012, 03:59:22 pm
Thank you very much for offering to help!

Attached is the .zip file of Documents/Lumion 2/Scenes


Re: Plants and trees not moving in animation
« Reply #3 on: October 17, 2012, 11:00:14 am »
October 17, 2012, 11:00:14 am
Hi aidanacker, in your scene, Wind Strength is quite low (0.2), but the leaves are moving a bit, both in Build mode, in Movie mode (when you move the timeline slider) and when I render an MP4 video.

Have you tried to increase the Wind Strength + keeping the camera stationary in your clip, so it's easier to see if the leaves are moving or not in the MP4?
IMPORTANT: Please do not send private messages and emails to members of staff - unless we specifically ask you to send us sensitive information, for example License Keys.

aidanacker

    Reputation: 0
Re: Plants and trees not moving in animation
« Reply #4 on: October 19, 2012, 05:07:41 am »
October 19, 2012, 05:07:41 am
That worked.  Thanks!

Re: Plants and trees not moving in animation
« Reply #5 on: October 22, 2012, 02:22:17 pm »
October 22, 2012, 02:22:17 pm
Good to hear that :)
IMPORTANT: Please do not send private messages and emails to members of staff - unless we specifically ask you to send us sensitive information, for example License Keys.