This forum is now closed.
Please join us at the new Lumion Community forum.
Lumion Community
Use your email address and password from the old forum to log in if your account was created before Feb 20 2020.
Otherwise, you will need to create a new Lumion Account at the new forum.

Author Topic: Exporting Video animation not working?  (Read 1587 times)

lbourdo

    Reputation: 0
Exporting Video animation not working?
« on: February 13, 2012, 03:38:58 pm »
February 13, 2012, 03:38:58 pm
Hello there,

I setup my video to export on Friday and it originally said 4.5 hours left, however when I came in this morning it said 139,000 hours remaining!  Now it dropped back down to 4h43m left.

Any idea why this didn't export?

Thanks,
Lorne

Re: Exporting Video animation not working?
« Reply #1 on: February 13, 2012, 03:46:08 pm »
February 13, 2012, 03:46:08 pm
Lumion can only render if the Lumion window is active, so perhaps your screensaver or the energy saving features in Windows paused the rendering process?
IMPORTANT: Please do not send private messages and emails to members of staff - unless we specifically ask you to send us sensitive information, for example License Keys.

lbourdo

    Reputation: 0
Re: Exporting Video animation not working?
« Reply #2 on: February 13, 2012, 04:13:40 pm »
February 13, 2012, 04:13:40 pm
That could be it.  Perhaps that's why this morning it hasn't moved from 4h43m!

So should I just have my display go to sleep overnight and turn off screensaver and power saving mode?

Thanks Morten.
Lorne

Re: Exporting Video animation not working?
« Reply #3 on: February 13, 2012, 04:38:40 pm »
February 13, 2012, 04:38:40 pm
Yes, although there could of course be something else which interrupts the rendering process.
IMPORTANT: Please do not send private messages and emails to members of staff - unless we specifically ask you to send us sensitive information, for example License Keys.

lbourdo

    Reputation: 0
Re: Exporting Video animation not working?
« Reply #4 on: February 13, 2012, 04:42:54 pm »
February 13, 2012, 04:42:54 pm
Well I'll give it a shot tonight.

Thanks,
Lorne

Re: Exporting Video animation not working?
« Reply #5 on: February 13, 2012, 05:00:05 pm »
February 13, 2012, 05:00:05 pm
Yeah, it's probably best to stick around for a few minutes, until you're sure that it won't be interrupted by other Windows processes :)
IMPORTANT: Please do not send private messages and emails to members of staff - unless we specifically ask you to send us sensitive information, for example License Keys.

Re: Exporting Video animation not working?
« Reply #6 on: February 13, 2012, 10:34:38 pm »
February 13, 2012, 10:34:38 pm
Also make sure you turn off any Windows Updates (if you allow them), otherwise you could end up having the system rebooted during a render and loose everything (and think it was Lumion crashing  ::) ).
IMPORTANT: Please do not send private messages and emails to members of staff - unless we specifically ask you to send us sensitive information, for example License Keys.