Author Topic: Can't animate the section plane in Lumion 2.5  (Read 1577 times)

Can't animate the section plane in Lumion 2.5
« on: September 20, 2012, 08:24:55 am »
September 20, 2012, 08:24:55 am
Hello every body,

I am trying to animate a section plane in order to present a building interior but this is not working. Can anybody help or give a suggestion?

Thank you,

gonzohot

    Reputation: 37
Re: Can't animate the section plane in Lumion 2.5
« Reply #1 on: September 20, 2012, 09:31:39 am »
September 20, 2012, 09:31:39 am
Hi !
I've already done that and it is working for me. Can you tell us exactly what's not working ?


Re: Can't animate the section plane in Lumion 2.5
« Reply #2 on: September 20, 2012, 10:30:53 am »
September 20, 2012, 10:30:53 am
In which way is it not working?

If you animate with Basic Animation Effect, it should work fine.  You can move and rotate and even have more than 1 clipping plane. 

Are you able to place a clipping plane in Build Mode, move it and see the clipping effect?  If so then go to Movie Mode, add a Basic Animation Effect to a clip, then add the plane as the animation object and move up/down etc.

If you get problems, probably best to remove the current plane and start afresh placing it at a point you know is a correct starting point.

Simple Progressive Build Test Anim

--------------------------------------------------------------
Facebook: LumionNZ
Web: Lumion NZ

Re: Can't animate the section plane in Lumion 2.5
« Reply #3 on: September 21, 2012, 07:59:33 am »
September 21, 2012, 07:59:33 am
Thank you,
It worked with the simple animation, maybe i was using the advanced animation or the scene was too complex and it was snapping here and there.