This forum is now closed.
Please join us at the new Lumion Community forum.
Lumion Community
Use your email address and password from the old forum to log in if your account was created before Feb 20 2020.
Otherwise, you will need to create a new Lumion Account at the new forum.

Author Topic: AVAST - Channel not found in installation skipping load routine  (Read 25274 times)

Re: Message error - Channel not found in installation skippind load routine
« Reply #15 on: September 13, 2013, 12:44:49 pm »
September 13, 2013, 12:44:49 pm
Hi lordbibo, at least we know what the problem is, but it's odd that you have not been able to exclude the DLL in Avast.

One of my colleagues also uses Avast and after adding the DLL to the Exclusions list he was able to prevent Avast from removing the DLL file in the Lumion/Channels folder (and he made the screenshots above so you can see how he did it in the free version of Avast).

In any case, there's still no reply from the Avast guys, even though I wrote that it was urgent... :(
IMPORTANT: Please do not send private messages and emails to members of staff - unless we specifically ask you to send us sensitive information, for example License Keys.

3dfh

    Reputation: 31
Re: Message error - Channel not found in installation skippind load routine
« Reply #16 on: September 13, 2013, 01:26:20 pm »
September 13, 2013, 01:26:20 pm
don't worrie, it's ok now. You solved the roblem quickly, that's perfect!
i was a bit frustrated yesterday because i needed lumion, but i'm sure you did your maximum, and that's very good!
thanks you again for the support of this soft, that's great!
Hicauber fabien
www.3dfh.fr

Re: Message error - Channel not found in installation skippind load routine
« Reply #17 on: September 13, 2013, 02:21:10 pm »
September 13, 2013, 02:21:10 pm
i was a bit frustrated yesterday because i needed lumion

No worries, good luck with your project :)
IMPORTANT: Please do not send private messages and emails to members of staff - unless we specifically ask you to send us sensitive information, for example License Keys.

assiam76

    Reputation: 0
Re: AVAST - Channel not found in installation skipping load routine
« Reply #18 on: September 18, 2013, 12:27:14 pm »
September 18, 2013, 12:27:14 pm
Lumion Admin must clarify and prove this problem because I'm facing problem with the Virus included in your software.

I believe that if this is not a virus, then it shouldn't spread allover the PC and infect most of the exe sources, and exactly this is what happened with me, since long time and my PC is clean, and once I installed this Lumion (and was the big fault I made) and most of my Sources in my PC got infected by that stupid Evo win32 virus, and this is not a false positive from Avast as you always mention, otherwise, it shouldn't spread in my PC as I see..

Please Clarify this as soon as possible and how to stop this stupid virus not to continue spreading in my PC

Re: AVAST - Channel not found in installation skipping load routine
« Reply #19 on: September 18, 2013, 01:01:55 pm »
September 18, 2013, 01:01:55 pm
The solutions already mentioned have solved those users who had the problem.  None of them reported what you are experiencing.  They also were not installing the software, it was already on their system, and it was a change in AVAST file recognition.

From where and what version did you install?
IMPORTANT: Please do not send private messages and emails to members of staff - unless we specifically ask you to send us sensitive information, for example License Keys.

assiam76

    Reputation: 0
Re: AVAST - Channel not found in installation skipping load routine
« Reply #20 on: September 19, 2013, 12:24:06 pm »
September 19, 2013, 12:24:06 pm
I installed latest version online from Lumion.com, and after the configuration I made to my AVAST as per instructions from Lumion.com support, AVAST no longer can detect Win32 evo-gen, and apparently, the virus is not exist as avast scan result show zero infected files, but the reality is that the virus still exist and spreading in my PC, and the provision is when i copied a file from my PC (the PC that has lumion and avast after configuration) to my laptop with updated avast with no configuration, it instantly detect that virus appeared when installing Lumion in my PC, accordingly and the conclusion is, the virus got removed from AVAST virus definition in my PC and spreading freely.

Re: AVAST - Channel not found in installation skipping load routine
« Reply #21 on: September 19, 2013, 02:05:43 pm »
September 19, 2013, 02:05:43 pm
Hi assiam76

This must be a real worry for you if you seemed to be clear previously but now might have an infection.

I have tested the DLL file that was reported by AVAST with Windows Defender and Norton Internet Security, neither report any problem.

The issue is whether AVAST is reporting a False Positive, that is AVAST reporting is wrong FOR the DLL file identified here so far and continues to do so on your system.  Or, your system is infected with the virus you are getting messages about from some other source.

AVAST no longer can detect Win32 evo-gen, and apparently, the virus is not exist as avast scan result show zero infected files,

So you created the exclusion in AVAST for the DLL file and now there are no reports, so that should mean there are no other infections IF your complete system was scanned, and that includes scanning after a re-boot.


.. and the provision is when i copied a file from my PC (the PC that has lumion and avast after configuration) to my laptop with updated avast with no configuration, it instantly detect that virus appeared when installing Lumion in my PC, accordingly and the conclusion is, the virus got removed from AVAST virus definition in my PC and spreading freely.

So when you copied a file to the laptop the AVAST on the laptop reported that file as infected or it reported the installation on your PC during another Lumion install to be infected?  Was AVAST on your laptop scanning the PC also?


Research online and at the AVAST forums does not indicate any problems, only how to report false positives for the Evo win32 malware.

Have a read of this topic on Evo, there's some steps to getting rid of included.  There's no reason yet to consider the Lumion install is the problem, especially as installing was not the factors that started the Avast reports here. 

I'll try and do a check on the Free version.


IMPORTANT: Please do not send private messages and emails to members of staff - unless we specifically ask you to send us sensitive information, for example License Keys.